Musikaliska resor och svindlande konster på Malmö Sommarscen

Foto: Kurt Weill / Shutterstock
Foto: Kurt Weill / Shutterstock

Maria Kulle guidar oss genom Kurt Weills värld, Looptok bjuder på en spektakulär cirkuskonsert och Sevdalini tar med oss till Sarajevos pulserande gator. Allt detta och mycket mer stundar på Malmö Sommarscen.

Fredagen den 22 juli är folkkära skådespelerskan Maria Kulle vägvisare när vi tillsammans med henne och musikerna i Trio Mirsidrü ger oss in i tonsättaren Kurt Weills värld, i föreställningen Jag är också en främling här.

I föreställningen varvas ljuv musik med fängslande mellansnack som belyser de snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar som vi alla berörs av. Föreställ er Weimarrepubliken eller efterkrigstidens New York. Det var där och då som den världsberömda tonsättaren skrev några av sina mest odödliga melodier.

Trion Trio Mirsidrü består av Emeli Jeremias på cello och sång, Fredrik Lindborg med klarinett och saxofon och Daniel Tilling bakom pianot. En grupp erfarna musiker som nu framför nya och nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar.

En cirkusupplevelse du sent ska glömma

Söndagen 24 juli serverar Looptok Cirkus en fartfylld, storslagen och unik konsert med cirkusnummer i världsklass på Pildammsteatern. 

Samuel “Looptok” Andersson har både komponerat och framfört musiken till flertalet av Cirkus Cirkörs hyllade produktioner. Nu kommer han till Pildammsteatern med en svindlande cirkuskonsert tillsammans med fantastiska artister. Bland annat jonglören, minnesmagikern och multitaskaren Peter Åberg samt den världsberömda luftakrobaten från Canada, Sarah Lett.

Traditionell bosnisk musik på ett nytt sätt 

Vi känner av rytmen från Sarajevos pulserande gator på Pildammsteatern när gruppen Sevdalini tolkar den traditionella bosniska musiken Sevdalinka

Sevdalini bildades 2017 och består av sångaren Mehmed Jakic, violinisten Samuel Lundström, cellisten Clara Ljungkvist och gitarristen David Kappelmark. De låter sina olika musikaliska bakgrunder influera musiken och det går bland annat att höra stråk från både klassisk musik, svensk folkmusik och flamenco. Detta blir en konsert fylld av kärlek, längtan, glädje och musikalisk stringens.

Mer från Sommarscen 

Dessutom fortsätter utomhusbion med Roy Anderssons kultförklarade film En Kärlekshistoria, där vi får en alldeles särskild gäst i form av skådespelerskan Ann-Sofie Kylin som blott var 14 år gammal när hon spelade en av huvudrollerna. Hon kommer delta i ett samtal innan filmen, som modereras av Suzan Alev Arslan. Lördagen 23 juli i Enskifteshagen.

Under veckan bjuds vi även på mosterrock för hela familjen i form av Skräckkabinettet, kända från bland annat Sommarlov på SVT Barn. Dessutom blir det svindlande cirkusnummer med League & Legend och mycket mer.

Total
0
Shares