Malmö Sommarscen: Premiärvecka med Hör barnets röst, Tango Delirium och The Red Pants show

Malmö Sommarscen drar i gång med buller och bång lördagen den 18 juni. På premiärdagen förgyller Malmö SymfoniOrkester kvällen på Pildammsteatern, men först ut är den inspirerande föreställningen Hör barnets röst. Efter måndagens vilodag bjuder första veckan på pärlor som Tango Delirium, The Red Pants show och The Listeners med Cullberg. 

Om en liten person som inte har för vana att höras plötsligt hörs, ja då kan det bli riktigt inspirerande. För att vara liten betyder inte att vara svag. Liten kan vara stark. Stark nog att förflytta berg eller till och med avsätta en kejsare. Hör barnets röst bjuder på hoppet och kraften av närmare 100 barn på scen, en magisk orkester och massa glädje och bus!

– Nu liksom bubblar det i kroppen av spänd förväntan! Att dagen äntligen är kommen då vi får bjuda in publiken och faktiskt ses på Pildammsteatern och alla våra andra fina spelplatser. Att tänka på att vi nu får vi ge publiken dessa små presenter av upplevelser är nästan för bra för att vara sant, säger Thora L Norgård, ansvarig producent på Malmö Sommarscen.

Tango fylld av passion, smärta och hetta

Om man blandar ihop Reuben Sallmander med en enastående ensemble, lägger till några olika tangostilar och tillsist strösslar med tangopärlor av bland annat Carlos Gardel, Astor Piazzolla, och Saul Cosentino så skapas en fängslande, intensiv och helt makalös föreställning. Resultatet blir sånger och berättelser färgade av både smärta, humor och passion i Tango Delirium.

Modiga ritualer och omöjlig balansgång

Philomène Perrenoud och Felix Greif flyger genom luften med sin språngbräda och bjuder in till en akrobatisk resa med musik, humor och poesi i sin föreställning The Red Pants show. Scenen är i konstant rörelse, varje objekt blir till en cirkusmöjlighet och med varje minut kommer en ny överraskning. Tillsammans leder de dig genom ett passionerat nummer ända fram till ”the grand finale”!

Magisk premiär för Cullberg 

Föreställningen The Listeners med Cullberg har beskrivits som “ljud och rörelse i en rytmisk symbios med rötter i flamenco och tentakler mot svensk folkvisa.” Och det blir inget mindre än magi när Cullberg i koreografi av Malmös egen Alma Söderberg för första gången besöker Malmö Sommarscen. 

Total
0
Shares