Malmö blir värd för sommarfinalen av League of Legends European Championships

I höst kommer League of Legends European Championships Summer Final (LEC Summer Final) till Malmö Arena. Det blir två dagar av e-sport på högsta nivå när Europas bästa lag äntligen får mötas inför publik i Europafinalen i League of Legends (LoL) – ett av världens största onlinespel.

Det går inte att förneka e-sportens kraft som publiksport och när LEC kommer till Malmö Arena 10–11 september blir det en show utöver det vanliga. Tusentals publikdeltagare kommer att samlas i Malmö tillsammans med miljontals följare online. Under 2021 streamades LEC 77 miljoner timmar och nästan 1 miljon tittare följde både vår- och sommarslutspelet.

– Vi är glada över att få League of Legends European Championship till Malmö. Detta visar återigen att Malmö är en evenemangs- och spelstad att räkna med. Att stora aktörer som denna väljer att förlägga sitt Europamästerskap i Malmö kommer både staden, invånarna och hitresande besökare till gagn, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Malmö är känd för att vara en spelstad som inkluderar både aktivt föreningsliv, spelevenemang och en världsunik spelutvecklarhub. Staden är hemvist både till internationella spelstudios som Massive och Sharkmob samt hyllade spelutbildningen The Game Assembly.

– Det ska bli otroligt roligt att få välkomna ytterligare ett evenemang i världsklass. Det första League of Legends World Championship hölls i Sverige 2011 och därför är det extra kul att Europamästerskapet hålls i Malmö Arena elva år senare, säger Karin Mårtensson, VD på Malmö Arena.

Malmö stad, Malmö Arena och Event in Skåne har gemensamt värvat evenemanget och Riot Games är arrangören bakom konceptet.

Total
0
Shares