Hur är det att vara ung i Malmö på sommaren?

Selma, Marie, Jade, Zhihui, Wiaam och Taskeen. Foto: Mikaela Karlsson
Selma, Marie, Jade, Zhihui, Wiaam och Taskeen. Foto: Mikaela Karlsson

Den frågan ställer sig närmare 30 praktikanter mellan 16-19 år på Malmö Kulturskola. Svaren presenteras som artiklar, fotografier, formgivning och musik i ett digitalt magasin skapat av ungdomarna själva. Vernissage 14 juli!

Som en del av Malmö Stads satsning Ung i Sommar skapar praktikanterna på Malmö Kulturskola i år ett digitalt magasin fyllt av ungas perspektiv och utforskande på temat “Sommar i Malmö”. Det handlar om allt från gymnasieval och tips på besöksmål för nya Malmöbor till funderingar kring sommarlivet för Malmöiterna och Sveriges stundande Natomedlemskap. 

Många valmöjligheter

Tillsammans med fyra erfarna handledare har de fått möjlighet att utveckla färdigheter inom allt från fotografi till grafisk formgivning, skrivande och musikproduktion. Utifrån sina egna intressen har de fått möjlighet att fördjupa i individuella projekt och samtidigt arbeta mot ett gemensamt slutmål.

– Mängden valmöjligheter vi fått som praktikanter har verkligen uppmuntrat oss att testa nya saker och hitta intressen vi inte visste att vi hade, det har gjort att det varit roligt på flera olika sätt, säger David Lundgren, praktikant på Malmö Kulturskola.

I det digitala magasinet tas läsaren med på en resa genom sommarmalmö till toner av praktikanternas egenproducerade låtar, bildreportage, artiklar, intervjuer med mera som tillsammans skapar en inkluderande helhetsupplevelse av vad sommaren i Malmö kan betyda för såväl ung som gammal Malmöit. 

Ung i Sommar

Ung i Sommar fokuserar på att skapa meningsfulla möten och erfarenheter av arbetslivet för Malmös ungdomar. Malmö Kulturskolas praktikanter består av gymnasieungdomar från skolor över hela Malmö med skilda erfarenheter och bakgrunder. För många är detta den första arbetsplatsen. Genom praktiken får de erfarenhet av projektledning och samarbete samtidigt som de får en unik möjlighet att fördjupa sig i olika kulturella uttrycksformer genom medskapande processer.

– Det är en kreativ arbetsplats där man kan utveckla sina idéer och får lära känna sig själv på ett speciellt sätt samtidigt som man lär sig samarbeta med andra, skaffa vänner och känna sig bekväm” Wiaam Saeid & Taskeen Zahra, praktikanter på Malmö Kulturskola.

Total
0
Shares