Flyg till de bästa destinationerna från Malmö och Köpenhamn

Malmö är en underbar stad att flyga från, och det finns flera fantastiska destinationer som ligger inom räckhåll. I den här reseguiden tänkte vi tipsa om några av de bästa platserna du kan besöka. Vi har valt ut fem destinationer, men det finns självklart många fler att välja på.

Varmt välkommen till en resa genom vackra Europa.

Zagreb

Kroatiens huvudstad Zagreb är en fantastisk stad att besöka. Staden har ett mycket rikt kulturutbud och det finns något för alla. Zagreb är också en mycket prisvärd destination, så det är perfekt om du vill resa på budget.

Budapest

Budapest är huvudstaden i Ungern, och en av de mest populära turistdestinationerna i Europa. Staden erbjuder ett brett utbud av sevärdheter, aktiviteter och kulturella upplevelser. Budapest är en mycket prisvärd destination, så det är perfekt om du vill resa på budget.

Warszawa

Polen är ett spännande reseland, och huvudstaden Warszawa är absolut värt ett besök. Staden har en mycket rik historia, och det finns många sevärdheter att upptäcka. Warszawa är också en mycket prisvärd destination, så det är perfekt om du vill resa på budget.

Milano

Du kan flyga direkt från Malmö till Milano, och det är absolut en av de bästa destinationerna att besöka i Europa. Staden erbjuder ett mycket brett utbud av sevärdheter, aktiviteter och kulturella upplevelser.

Från Köpenhamn

Köpenhamns flygplats ligger bara en kort tågresa från Malmö, så låt oss också titta på destinationer från KBH.

London

Det finns nog ingen stad i Europa som är mer känd och omtyckt än London. Här kan du spana in Big Ben, ta en tur med Tower Bridge eller bara strosa runt på gatorna och upptäcka alla de olika stadsdelarna. Om du vill ha lite mer action i ditt liv så finns det massor av museer att besöka, eller varför inte ta en sightseeingtur med bussen? London har verkligen något för alla.

Paris

Om du flyger till Paris från Köpenhamn så är det bara cirka en och en halv timme. Paris är känt för sin romantik, men staden har mycket mer att erbjuda. Här kan du besöka Eiffeltornet eller ta en promenad längs Seine. Om du vill se något annat än storstadsliv så finns det gott om parker att vandra i, eller varför inte ta en dagstur till Versailles?

Berlin

Berlin är huvudstaden i Tyskland, och det är en stad som bjuder på mycket historia. Här kan du spana in Brandenburger Tor, Reichstag eller Kurfürstendamm. Om du gillar museer så finns det flera att välja mellan, bland annat Berlins konstmuseum och Pergamonmuseet. Berlin har också många bra restauranger och caféer, så det finns något för alla smaker.

 

Prag

Prag är huvudstaden i Tjeckien, och en av de mest populära destinationerna i Europa. Staden är känd för sina vackra byggnader och broar, och det finns massor av sevärdheter att besöka. Här kan du bland annat spana in Karlsbron, Pragborgen eller Tynkyrkan. Om du gillar shopping så finns det flera bra affärer att vandra runt i, eller varför inte ta en båttur på Vltava-floden?

Rom

Rome är huvudstaden i Italien, och en av de mest romantiska städerna i Europa. Här kan du spana in Colosseum, Vatikanstaten eller Fontana di Trevi. Om du gillar mat så finns det massor av bra restauranger att välja mellan, och det är också en stad fylld med historia. Det finns alltså något för alla i Rom!

Vi hoppas att den här reseguiden har gett dig lite inspiration till destinationer du kan flyga till från Malmö och Köpenhamn. 

Bra reselänkar: 
Travelmarket.se – hitta billiga flygbiljetter online
Resakris.se – läs reseguider för sevärdheter och hotell

Total
0
Shares