Årets glädjespridare 2022 tilldelas musiker John-Christian Svensson

Malmö stads och Mikosällskapets pris Årets glädjespridare tilldelas i år musikern John-Christian Svensson. Representationskommitténs motivering lyder:

”Många har nominerat John-Christian, JC Svensson. En man som med empati, glädje och sitt positiva sätt, alltid är villig att hjälpa sina medmänniskor. Musiker, folkbildare och folkdansare. En man som genom sitt gitarrspel och sång sprider glädje till dem som bäst behöver, i Mikos anda.”

John-Christian Svensson är född 1952 och uppvuxen i Skövde. Men sedan 1970 är han Malmö- och Limhamnsbo och har på många olika sätt kunnat glädja staden med sin musik sedan dess. Han har bland annat spelat i Limhamns brassband sedan 1971, sjungit i Sankt Johannes kyrkokör, spelat med KFUM:s symfoniorkester och spelat renässansmusik med Susatogruppen. Bland mycket annat.

– Det gläder mig mycket att få detta fina pris av Miko-sällskapet, kommenterar John-Christian Svensson. Jag har också personligen fått träffa clownen Miko och till och med fått spela på hans positiv!

Efter mer än 50 år i staden, är John-Christian Svensson fortfarande väldigt aktiv. Han sjunger bland annat i Limhamns kyrkokör och är spelman på fiol i Malmö Hembygdsgille. Sedan mer än 30 år sjunger han bas i manskören Phula Gubbar. John-Christian är också känd som medlem i Malmö Vokalensemble, som bland annat haft program med Olle Adolphson, Hasse och Tage, Povel Ramel och Lill Lindfors.

– Och så älskar jag visor! avslutar John-Christian. Jag skriver nya visor och sjunger även visor för dementa som kurser för Vuxenskolan i Malmö. Ja, jag sjunger helt enkelt visor överallt där man vill höra visor.

Prisutdelningen äger rum den 5 augusti kl. 15.00 i Folkets park vid Miko-statyn utanför Barnens scen. Press, media och alla Malmöbor är välkomna!

Total
0
Shares